Vermiste Ivonne Reynders (87) uit Lummen is gezond en wel aangetroffen in Westerlo

Lummen -

De vermiste Ivonne Reynders (87) uit Lummen is woensdag rond 15 uur gezond en wel aangetroffen in Westerlo. Naar de fietsster is een dag lang gezocht. Haar man en zoon zijn haar gaan ophalen.

Een politiehelikopter overvliegt het gebied. 

Een politiehelikopter overvliegt het gebied. ©  Koen Luts

Om 15 uur kregen Gerard Daniels en zoon Dany het verlossende bericht dat Ivonne gevonden was. Dany Daniels: “Moeder werd gevonden in Westerlo en dat is toch minstens 29 kilometer ver. Niemand weet waar ze overnachtte en hoe ze daar is aanbeland. Ze was gevallen met de fiets en had wat blauwe plekken, maar toch zou ze het goed stellen. We gaan ze nu oppikken. We vreesden het ergste en ik wil iedereen bedanken. Heel veel politieagenten werden ingezet, maar ook heel wat Lummenaren hebben gezocht naar moeder”, aldus Dany Daniels.

Blijkbaar had iemand de politie verwittigd die Ivonne had herkend toen ze met een boeket veldbloemen in Herselt aan het fietsen was.

Zoektocht

Inwoners van Schalbroek en Thiewinkel zagen Ivonne Reynders dagelijks passeren op haar fiets mét fietshelm, altijd netjes gekleed, goed gezind, heel voorzichtig. Ivonne sloeg regelmatig een praatje met passanten. Haar man Gerard fietste tot vorig jaar nog samen met haar. “We hebben 40 jaar lang onze winkel Catena uitgebaat. In 2000 sloot ‘Sasa’ de deuren, want zo noemde iedereen onze zaak. Ivonne maakte dagelijks fietstochtjes, zelfs bij slecht weer. In de voormiddag reed ze langs De Grote Molen, de vijvers van Schalbroek en via De Kleen Meulen en langs de Mangelbeek reed ze dan terug naar huis. Onderweg stak ze de krant van de dag voordien in de brievenbus van Jos, een goede kennis. In de namiddag fietste ze naar Rekhoven en Thiewinkel”, vertelt Gerard. Hij heeft alle fietsroutes doorgegeven aan de politie. Een helikopter is over die fietsroutes gevlogen in de hoop haar te vinden. Ze werd uiteindelijk in Westerlo aangetroffen.

Ivonne is nog in goede conditie. “Tot voor kort deed ze ’s ochtends turnoefeningen, maar haar fietstochten werden wel minder lang”, zegt Gerard. Ze vertoonde de eerste symptomen van dementie. Dinsdagavond verspreidde de politie LRH via Facebook haar verdwijning.

(maw/klu)

 

 ©  Federale Politie

Heb je meer informatie over deze verdwijning of weet je waar Ivonne zich momenteel bevindt? Contacteer de politie op het gratis nummer 0800-30 30 0.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio