© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Tötomo ontvangt Handmade in Belgium-label

Lommel -

Wat begon met een doom op vakantie, mondde uit in het zaakje Tötomo met zelfgemaakte houten spulletjes. Daarvoor werd de Lommelse Katrien Cools zopas beloond met het Handmade in Belgium-label van Unizo.

Eric Bervoets

Zoals dat vaak gaat op vakantie, startte ook Katrien Cools op zo’n moment met dromen. Zij droomde over de vele mogelijkheden van hout op zowel esthetisch als ecologisch en praktisch vlak. Ze was toen in het Zweedse dorpje Törestorp en fantaseerde over houten totems. “Het idee was niet meer weg te slaan uit mijn hoofd en ik besloot o een opleiding als houtbewerker te volgen in avondschool”, vertelt Katrien. “ Zonder enige technische kennis of handigheid heb ik me meer dan eens doodgeschaamd in de les. Maar als je als vrouw een mannenwereld betreedt, dan kan je met enige zelfrelativering en gevoel voor humor toch nog één en ander leren”, lacht ze.

Houten handtassen

Intussen maakte Katrien met haar zaak ‘Tötomo’ de switch van de farma-industrie naar zelfstandig houtbewerker. In de Tötomo-webshop prijken onder meer houten handtassen, geluidsabsorberende wandpanelen en originele plantenhouders. “Ik probeer altijd een zinvol, eerlijk en mooi product te creëren. Iets dat de boom waard is”, aldus Katrien. “Het behalen van het Handmade in Belgium-label, waarmee Unizo de makers van eerlijke authentieke handgemaakte producten bekroond, is een fijne bevestiging voor mij. Ik heb me met Tötomo in een heel leuk avontuur gestort en hoop dat dit nog lang blijft voortduren.”

https://www.handmadeinbelgium.com/labelhouder/totomo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio