©  AFP

Golfer Thomas Pieters op achtervolgen aangewezen in Texas

Bron: BELGA

Thomas Pieters is donderdag met een openingsronde van 70 slagen niet verder geraakt dan een gedeelde 96ste plaats in de AT&T Byron Nelson (PGA Tour/8,1 miljoen dollar), die doorgaat op de TPC Craig Ranch-golfbaan in het Amerikaanse McKinney (Texas).

Pieters, die de AT&T Byron Nelson net als veel andere spelers beschouwt als het ultieme voorbereidingstoernooi voor het PGA Championship, de tweede major van het seizoen die volgende week op het programma staat, begon en eindigde zijn ronde met een birdie waartussen hij nog twee birdies zag vallen, maar ook twee bogeys op zijn kaart moest schrijven. Met zijn ronde van twee onder par geraakte hij echter niet verder dan een gedeelde 96e stek. De 29-jarige Antwerpenaar, viervoudig European Tourwinnaar, zal op dag twee absoluut een tandje moeten bijsteken wil hij de finaleronde spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo werd er op dag één stevig gescoord. De Amerikanen Jordan Spieth en J.J. Spaun liepen een foutloze ronde van 63 slagen, negen onder par, wat hen de leiding opleverde. Het duo wordt op de voet gevolgd door een kwartet met de Spanjaard Rafael Cabrera Bello en de Amerikanen Joseph Bramlett, Doc Redman en Aaron Wise, die het toernooi in 2018 op zijn palmares schreef.  Maar liefst 132 golfers leverden een scorekaart af van één onder par of beter.

Stand na eerste ronde AT&T Byron Nelson, McKinney:

1. Jordan Spieth (VSt) 63 -9

. J.J. Spaun (VSt) 63

3. Rafael Cabrera Bello (Spa) 64

. Aaron Wise (VSt) 64

. Doc Redman (VSt) 64

. Joseph Bramlett (VSt) 64

7. Sergio Garcia (Spa) 65

. Seamus Power (Ier) 65

. Ben Martin (VSt) 65

. Charl Schwartzel (ZAf) 65

. Alexander Noren (Zwe) 65

. Mark Hubbard (VSt) 65

. Jhonattan Vegas (Ven) 65

. Sam Burns (VSt) 65

. Luke Donald (Eng) 65

. K.H. Lee (ZKo) 65

. Charles Howell (VSt) 65

. Michael Gligic (Can) 65

96. Thomas Pieters (Bel) 70

(belga)

Meer over Thomas Pieters