©  BELGA

Frank Vandenbroucke: “Soms voelt het alsof ik de enige ben die de zorg verdedigt”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gelooft in het Zomerplan dat dinsdag werd voorgesteld door het Overlegcomité. “Maar soms heb ik het gevoel dat ik nog de enige ben die het belang van de gezondheidszorg echt verdedigt.”

Bron: vrt

LEES OOK. Vandenbroucke eenzaam en alleen op Overlegcomité: “Al een tijdje zand in de zwembroek”

Het is bekend dat het vooral de federale minister van Volksgezondheid was die dinsdag op de rem ging staan tijdens het Overlegcomité. “Er moet toch één iemand zijn die het belang van onze gezondheidszorg echt verdedigt”, aldus de socialist in Villa Politica op Eén. “Er moet toch één iemand zijn die zich bekommert om de tienduizenden medewerkers in de zorg en de ziekenhuizen en alle mensen die daarmee inzitten. Soms heb ik het gevoel dat ik nog de enige ben die daarover nog hard op de tafel klopt. Maar ik zal het personeel in de ziekenhuizen niet in de steek laten.”

Ik zal het personeel in de ziekenhuizen niet in de steek laten

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke

De aangekondigde versoepelingen kunnen volgens Vandenbroucke dus nog teruggedraaid worden, indien nodig. “Ook al ben ik optimistisch dat we de doelstellingen zullen halen, natuurlijk zijn alle beslissingen onder voorbehoud”, zo verklaarde hij nog. 

(mtm)

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's