©  mto

Reggae Geel ook dit jaar uitgesteld: “Met kleinere editie komen we niet uit de kosten”

De organisatie van Reggae Geel heeft dinsdagavond beslist om het festival voor het tweede jaar op rij te annuleren omwille van de coronamaatregelen. Het festival stond gepland op 7 en 8 augustus, oftewel een week voor het Overlegcomité grote zomerfestivals zonder social distancing mogelijk maakt. “Uitstellen tot later in de zomer zagen we niet zitten, deels omdat dat moeilijk lag voor de medewerkers en deels omdat we ons afvragen of het toch niet nog wat vroeg zal zijn om zo’n groot festival veilig te organiseren”, zegt organisator Kris Eelen.

Bron: BELGA

Reggae Geel lokt traditioneel zowat 50.000 bezoekers. “Met een kleinschalige editie voor 5.000 mensen zoals toegelaten zou zijn, komen we niet uit de kosten”, weet Eelen. “We gaan nu dus voor een volwaardige editie volgend jaar. Er was natuurlijk al heel wat werk gebeurd voor dit jaar, maar de grootste kosten gebeuren tijdens de opbouw en het festival zelf, dus die kunnen we nog vermijden. We werken ook vooral met vrijwilligers.”

LEES OOK. Dit zijn onze festivals van plan: Pukkelpop wil 66.000 bezoekers per dag

De organisatie van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten, gepland op 13 en 14 augustus, heeft nog geen beslissing genomen. “Eigenlijk zijn we verrast dat het Overlegcomité al zo vroeg zo veel mogelijk maakt”, zegt woordvoerster Freya Verschueren. “In ons hoofd was de beslissing al genomen, maar nu gaan we alles nog eens herbekijken. Eerst moeten we intern afstemmen of we het eventueel zien zitten om het festival te organiseren, nadien zouden dan contacten met onze partners en de lokale overheid volgen.”

LEES OOK. Jambon: “Zonder daling Covid-patiënten op intensieve wordt Pukkelpop moeilijk”