IJskoffie die het wachten waard is: zo maak je een Billie Cool

Crazy like a fool, onze Billie Cool. Voor de perfecte ijskoffie heb je niet veel meer nodig dan een flinke portie geduld. Overheerlijk fris bij zomerse temperaturen.

Voor 1 persoon

5 min. + tijd om te trekken

 

 

 

Nodig

  • 25 g grof gemalen koffie
  • 240 ml koud bronwater
  • ijsblokjes
  • 100 ml (plantaardige) room

Doen

  1. Doe de gemalen koffie en de helft van het water in een kleine bokaal met deksel.
  2. Roer tot koffie en water gemengd zijn.
  3. Doe er de rest van het water bij en roer even.
  4. Sluit de bokaal en laat een nacht trekken in de koelkast (12 uur, maar het mag langer, tot 24 uur)
  5. Laat het brouwsel door een koffiefilter in een kruikje of koffiekan lopen.
  6. Giet de koude koffie in een groot glas vol ijsblokjes.
  7. Leng aan met room naar smaak en roer even.
 

Net zoals oma hem maakte

De ouderwetse filterhouder is weer hip, en daarmee meteen ook de koffiefilters. Ga voor dit mooie exemplaar in aardewerk en combineer het met een herbruikbare filter. Natuurlijk kun je er warme koffie mee zetten, maar ook voor onze ijskoffie is het ideaal. En het hoeft daarna niet in de kast, want dit model staat mooi in elke keuken.

Porseleinen koffiefilterhouder, 6,95 euro, Dille & Kamille

Niet te missen