©  AP

Russell Westbrook evenaart record met 181e triple-double in NBA, Stephen Curry houdt hoop van Golden State levend in monsterzege

Russell Westbrook, speerpunt van de Washington Wizards, heeft zaterdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) zijn 181e ‘triple-double’ uit zijn NBA-loopbaan gescoord, goed voor de evenaring van een oud record. Met de knalprestatie had hij een belangrijk aandeel in de nipte zege (133-132) van zijn team tegen Indiana.

Bron: BELGA

Westbrook was goed voor 33 punten, negentien rebounds en vijftien assists. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met het historische record van Oscar Robertson uit de jaren 1960 en 1970. Bradley Beal was evenwel de absolute uitblinker bij de Wizards met vijftig punten. Voor de Pacers volstonden de 35 punten van Caris LeVert niet.

Golden State haalde het vlot van Oklahoma City met 136-97. Stephen Curry speelde zich in de kijker met 49 punten in het winnende kamp. Een belangrijke zege voor de Warriors, die in de Western Conference op de achtste stek staan en op die manier voorlopig barrages moeten afwerken.