©  AFP

Politie sluit café waar klanten binnen zitten te feesten: terras blijft zeker een week gesloten

De politie is zaterdagnamiddag binnengevallen in Café Bij Pieter in Tienen, omdat de coronamaatregelen er overtreden werden. Het café zat vol met feestvierende mensen en ook buiten werd de social distancing niet nageleefd. Het terras werd gesloten op politiebevel en mag ten vroegste volgende week heropenen.

“Dit is echt wraakroepend”, klonk het bij voorbijgangers. “Heel de Tiense horeca doet zo zijn best en enkelingen verpesten het voor iedereen.” Burgemeester Katrien Partyka (CD&V), die zelf van een terrasje genoot op zaterdag, liet na klachten over het bewuste café de politie bellen.

De terras van het café werd op politiebevel gesloten, waarna pv opgesteld werd voor schending van de coronamaatregelen. Het terras van het café mag ten vroegste volgende week heropenen.

Het is niet de eerste keer dat de uitbater van het café zich aan een fikse coronaboete mag verwachten. In maart vorig jaar viel de politie het café binnen omwille van een illegale opening. De uitbater ontkende dat, maar dit keer heeft hij wel heel duidelijk de coronamaatregelen overtreden.

 (vdt)

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's