©  vrt

Hooverphonic vertrekt met Belgische delegatie naar Rotterdam

Geike Arnaert met korte rok en hoge laarzen op Songfestival

Geike Arnaert (41), de zangeres van Hooverphonic, zal kortgerokt en met knielaarzen optreden op het Eurovisiesongfestival. Dat blijkt uit schetsen van haar outfit die zijn vrijgegeven bij het vertrek van de groep naar Rotterdam.

Wim Dehandschutter

Hooverphonic en de rest van de Belgische delegatie namen zaterdagmiddag de bus aan de VRT, aan de Reyerslaan in Brussel. Eindbestemming: Rotterdam. Daar zal de band ons land vertegenwoordigen op het 65ste Eurovisiesongfestival.

Hun halve finale vindt pas over tien dagen plaats, maar ze repeteren zondag voor het eerst op het grote podium. Dan wordt duidelijk hoe de act van The wrong place en de kleding van de groepsleden er zullen uitzien.

Raymond, Geike en Alex bij de bus. ©  VRT

In de bus zat ook stylist Tom Eerebout (32), die de podiumoutfits van Hooverphonic voor zijn rekening heeft genomen. Bij het vertrek gaf hij alvast een sneak preview van de look van Geike. Uit schetsen valt af te leiden dat de zangeres gekleed zal gaan in een korte jurk, met – zo lijkt het – ontblote rug. Ze draagt daaronder knielaarzen van wel 39 centimeter.

Eerebout werkt al jaren met onder anderen Kylie Minogue en Lady Gaga, voor wie hij de outfit bij de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden bedacht. Hij werd uitgeroepen tot meest gezaghebbende stylist door de Hollywood Reporter.

Details van de Songfestivaloutfit van Geike:

Een schets van de outfit van Geike. ©  Tom Eerebout

De knielaarzen van Geike. ©  Tom Eerebout.

Hooverphonic vertrok zaterdag vanaf de VRT:

De Belgische delegatie poseert voor een groepsfoto. ©  VRT

Raymond Geerts laat zich nog fotograferen voor hij instapt. ©  VRT