©  © VRT

Door corona getroffen actrice Leah Thys is weer thuis uit het ziekenhuis

Actrice Leah Thys heeft zaterdag het ziekenhuis mogen verlaten nadat ze er was opgenomen voor een coronabesmetting. Thys zal nu thuis verder herstellen, maar ondertussen moet er wel worden gesleuteld aan de scenario’s van Thuis waarin ze een belangrijke rol vertolkt.

Leah Thys (75) liep vorige week een besmetting met het Covid-19 virus op en moest daardoor in het ziekenhuis worden opgenomen. Ze is ondertussen aan de beterhand en zal nu thuis verder herstellen, zo bevestig Hans Roggen ons.

LEES OOK. Ondanks besmetting heeft Leah Thys het vooral emotioneel zwaar na verlies van haar man

Roggen, de showrunner van de populaire Eén-soap, geeft wel mee dat de afwezigheid van Thys de scenaristen zal nopen tot enkele ingrepen. “Aan de scenario’s van Thuis wordt doorlopend gesleuteld en dat zullen we nu ook doen om de afwezigheid van Leah op te vangen”, aldus Roggen die onmogelijk kan zeggen hoe lang de productie de actrice zal moeten missen.

In Thuis speelt Thys al vele jaren een behoorlijk cruciale rol als Marianne. “Maar uiteindelijk zullen wij het verhaal vertellen dat we op het oog hebben, zij het met enkele kleine ingrepen.”

Wat het voor Leah Thys allemaal nog een stuk dramatischer maakt, is dat haar echtgenoot, acteur en schrijver Jos De Man (88), pas aan het Covid-19 virus is overleden. “Dat verlies verwerkt ze nu, omringd met de beste zorgen van familie en vrienden”, aldus Roggen.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's