©  EPA-EFE

Chris Froome dient criticasters van antwoord na enkele tegenvallende rittenkoersen: “Ik ga niet opgeven”

Chris Froome heeft verklaard dat hij “eens goed heeft moeten lachen” met de kritiek die hij recent kreeg op sociale media na enkele lastige ritten in de Ronde van Romandië en Ronde van de Alpen. De Brit laat ook weten dat het hem nog altijd niet ontbreekt aan motivatie.

Bron: BELGA

“Tijdens de laatste paar wedstrijden hebben mensen gezegd dat ik mijn fiets moest opbergen, dat het gedaan was met mij. Ik moet daar om lachen. Die mensen weten niet hoe erg mijn verwondingen waren”, vertelt Froome in een video op YouTube. “Zij weten niet van hoe ver ik moest terugkomen en kennen me blijkbaar niet als persoon. Ik ga niet opgeven. Ik weet dat ik terug kan komen.”

De kopman van Israel Start-Up Nation moest lang herstellen van de meervoudige verwondingen na een valpartij van bijna twee jaar geleden. Froome lag meer dan drie weken in het ziekenhuis na een zware val op hoge snelheid tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné van 2019. De viervoudig Tourwinnaar brak een dijbeen, elleboog en meerdere ribben, maar kon vorig seizoen zijn rentree maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners