©  BELGA

Vrouwenteams Pauwels Sauzen-Bingoal en Vondelmolen-De Ceuster bundelen krachten

De vrouwenteams van Pauwels Sauzen-Bingoal en Vondelmolen-De Ceuster verenigen zich tijdens het wegseizoen. Zaterdag rijden ze voor het eerst in hetzelfde shirt tijdens de GP Ecostruct-Quality Select Cars in Wichelen. Ellen Van Loy en Denise Betsema zijn dus deze zomer tijdelijk ploeggenotes.

Bron: BELGA

Elk afzonderlijk zijn beide vrouwenteams voorlopig net iets te klein om startrecht te krijgen in UCI-wedstrijden. Door een tijdelijke samenwerking is dat euvel opgelost. “En kunnen onze vrouwen af en toe op een hoger niveau koersen”, aldus Stijn Van Hout, teammanager bij Vondelmolen-De Ceuster.

“Het is voor beide entiteiten inderdaad een meerwaarde dat we een volwaardig zomerprogramma kunnen afwerken”, voegt Jurgen Mettepenningen toe. “Al was het voor ons uiteraard wel belangrijk dat we in ons eigen shirt kunnen rijden en met onze eigen omkadering blijven werken.”

De vrouwen van Vondelmolen-De Ceuster koersen deze zomer dus in het shirt van Pauwels Sauzen-Bingoal. Tom De Kort en Stijn Van Hout zijn de komende maanden de ploegleiders van dienst. “Na het seizoen gaan we dit project zeker evalueren en bekijken we of we er de volgende zomers een vervolg kunnen aan breien”, besluit Mettepenningen.

De eerste koers die de fusieploeg afwerkt is de GP Ecostruct-Quality Cars van komende zaterdag in Wichelen. Daarna start men in Dwars door het Hageland (5 juni) en de Baloise Ladies Tour (8 tot en met 11 juli). Tussendoor staan ook nog de nationale kampioenschappen op de agenda.

De kern:

Laura Verdonschot, Denise Betsema (Ned), Fem van Empel (Ned), Maud Kaptheijns (Ned), Ellen Van Loy, Suzanne Verhoeven en Julie Brouwers.