© YouTube

‘I promised myself’-zanger Nick Kamen is op 59-jarige leeftijd overleden

Het Britse model en zanger Nick Kamen is dinsdagavond overleden na een langdurige ziekte. Kamen werd 59 jaar oud. Dat meldt het Britse persagentschap PA woensdag.

Bron: BELGA

Nick Kamen werd als Ivor Neville Kamen geboren in Harlow in Essex. Hij werd in 1985 bekend door zijn rolletje in een reclame van het spijkerbroekenmerk Levi’s, waarin hij zich op de tonen van Marvin Gayes ‘I heard it through the grapevine’in een wasserette tot op zijn onderbroek uitkleedde. Kamen timmerde aan zijn muziekcarrière en bracht in 1986 zijn debuutalbum “Each time you break my heart” uit. Het titelnummer werd door Madonna geproducet en van backing vocals voorzien: het werd een hit in het Verenigd Koninkrijk. ‘I promised myself’ uit 1990, dat ook in België een hit werd, deed het beter in het buitenland dan in eigen land.

Op sociale media betuigden beroemdheden hun medeleven aan Kamens familieleden. “R.I.P. aan de mooiste en liefste man, Nick Kamen”, schreef Boy George onder een foto met Kamen.

 © YouTube

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.