©  BELGA

Belgische bokser Ryad Merhy vecht in juli om wereldtitel in Brussel

Op 17 juli vindt in Brussel het WBA/IBO-wereldkampioenschap boksen plaats, waarbij Ryad Merhy zijn WBA-wereldtitel bij de cruisergewichten voor de eerste keer zal verdedigen. De Belg zal het opnemen tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Lerena.

Bron: BELGA

Het kampioenschap zal plaatsvinden met strikte inachtneming van de huidige gezondheidsmaatregelen, benadrukt de Stad Brussel in een mededeling. “Daarom zullen de details van het kampioenschap (zoals de exacte plaats, omvang van het publiek en tijdschema) later worden vastgesteld op basis van de geldende gezondheidsvoorschriften, zoals die eventueel zullen worden aangepast tijdens de vergadering van het Overlegcomité op 11 mei.”

De 28-jarige Merhy telt 29 overwinningen, waarvan 24 met knock-out, tegen een nederlaag. De Brusselaar neemt het niet op tegen zijn officiële uitdager, de Cubaan Yuniel Dorticos. Merhy kijkt in de plaats de 28-jarige Zuid-Afrikaan Kevin Lerena in de ogen, de IBO-wereldkampioen. Lerena telt 26 zeges, waarvan dertien met knock-out, tegen een nederlaag. Die dateert al van 2014.