We zoeken moeders mooiste uitspraken. 

We zoeken moeders mooiste uitspraken. ©  Shutterstock

OPROEP. Stuur de leukste uitspraken van je mama binnen en win een afhaalmenu van La Botte

Hasselt -

Waar zouden we zijn zonder de levenslessen waarmee mama’s hun kinderen opvoeden? Hun woorden zijn gekruid met liefde, opoffering, bezorgdheid, humor en soms ook puur zelfbehoud. Met het oog op moederdag willen we de grappigste, liefste en zeker ook de vreemdste uitspraken bundelen die onze lezers als kind te horen kregen van hun moeders.

 

 ©  Shutterstock

Ben je misschien zelf een mama die de koters met hilarische pareltjes van moederlijke wijsheid om de oren slaat? Of gebruik je misschien identiek dezelfde dooddoeners als je eigen moeder vroeger alhoewel je gezworen hebt dat nóóit te zullen doen, genre “Waarom? Dáárom!” of “Vraag dat maar eerst aan papa”?

Kort nadat we deze oproep online publiceerden, kropen lezers al in hun digitale pen om ons te laten meegenieten van de leerrijke en/of heerlijke citaten van hun moeders.

Kimberly Steukers uit Diepenbeek deelt dit wel heel bijzonder moederlijk medisch advies: “Niet in je navel peuteren! Straks vallen je benen af!” Een gewaarschuwd kind is er twee waard, zullen we maar denken.

Ook de allerbeste moekes raken het gezeur weleens beu. “L’erba ‘io voglio’ non cresce nemmeno nel giardino del re!” zei de Italiaanse mamma van Roberta Melis uit Maasmechelen. “Ik heb altijd zo gelachen met die uitspraak. Vertaald: Het gras ‘ik wil’ groeit zelfs niet in de tuin van de koning!”

In dezelfde geest, maar dan ietsje plastischer, is de inzending van Christel Balus uit Genk: “Lieve kinders, even jullie aandacht: ik woon niet meer in de Dat-regel-ik-wel-eventjes-straat MAAR in de Kus-mijn-kont-laan. Kunnen jullie daar vanaf nu rekening mee houden? Dikke kus, mama.”

Red Hot Lilliputters

Jeugdsentiment borrelt op bij Pieter Haesevoets uit Genk: “Na het eten ruimde ons moeder meestal de tafel op en wou ze iedereen even ‘me time’ gunnen. Erg geapprecieerd in een familie met pubers. Ze zei dan steeds ‘Nu doet iedereen maar efkes zijne pongel, dan ruim ich dieje nest hier wel op.’ Nooit hoorde ik iemand anders pongel zeggen, maar ons moeder zegt het dus al jaar en dag.”

Door het aanhoudende geploeter in Hotel Mama ontstaan er nieuwe sprookjesfiguren. “Ik ben Assepoetser niet hè!” kreeg Nathalie Brantz uit Hasselt te horen toen haar mama - die Assepoester bedoelde - de kamer van dochterlief moest opruimen.

De mama van Leen Thys uit Hasselt kent bijna alles van rockbands, getuige haar vraag: “Oh Leen, zijn dat nu niet de Red Hot Lilliputters op de radio?”

Floept jouw mamsie er ook zulke dingen uit? Stuur de leukste oneliners van Limburgse mama’s in, dan kunnen we ons komend weekend een deuk lachen samen mét onze allerliefste moeders.

Uit de plezantste inzendingen vist een onschuldige moederhand een gelukkige winnaar die we trakteren op een afhaalmenu voor vier personen van La Botte@home in Genk.(km)

 

 ©  Shutterstock

Meer over Moederdag