Als het kunstwerk klaar is zal er een fietsende jongen te zien zijn die dromerig door de Vallei van de Werelden trapt. 

Als het kunstwerk klaar is zal er een fietsende jongen te zien zijn die dromerig door de Vallei van de Werelden trapt. © Chris Nelis

21 meter breed graffitiwerk op gevel van Wara in Stalenstraat

GENK -

Op de gevel van Wara Woonshopping aan de Stalenstraat in Waterschei werkt Bart Smeets aan een 21 meter breed en enkele etages hoog state-of-the-art kunstwerk. Het werk maakt deel uit van de opwaardering van de handelsstraat naar wat heet de ‘Vallei van de Werelden’.

Als het kunstwerk klaar is zal er een fietsende jongen te zien zijn die dromerig door die vallei met kenmerken van de Stalenstraat trapt. Het werk wordt gefinancierd met middelen van de lokale overheid. Directeur Olivier Strauven, gedelegeerd bestuurder van de Wara, is blij met het initiatief. Onder meer ook omdat er een stukje historiek van de Wara en de Stiemerbeekvallei wordt in verwerkt maar vooral ook omdat de aantrekkingskracht van de Stalenstraat er mee wordt opgekrikt. Inmiddels krijgt ook de vergroening van de Stalenstraat vorm. Op diverse plaatsen werden stoeptegels weggehaald om plaats te maken voor vruchtbare grond. De spandraden waaraan de groeiende planten zich kunnen vasthouden staan. Binnen enkele dagen volgen de plantjes. “Ook dit financiert de stad”, zegt schepen Toon Vandeurzen (CD&V). “De eigenaars staan in voor het onderhoud van de planten. De vergroening is dan ook een belangrijk ijkpunt voor de Stalenstraat.”  


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio