©  EPA-EFE

Bill en Melinda Gates gaan scheiden na 27 jaar huwelijk

Na 27 jaar huwelijk en na een fortuin bij elkaar gespaard te hebben van 124 miljard dollar hebben Bill en Melinda Gates aangekondigd om na bijna drie decennia uit elkaar te gaan. De 65-jarige Microsoft-oprichter maakte het nieuws van zijn scheiding bekend op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Na veel nadenken en veel werken aan onze relatie, hebben we de beslissing genomen om ons huwelijk te beëindigen”, twitterde Bill Gates. “We geloven niet langer dat we samen kunnen groeien als een koppel in deze volgende fase van ons leven.”

“In de afgelopen 27 jaar hebben we drie ongelooflijke kinderen opgevoed en een stichting opgebouwd die over de hele wereld werkt om alle mensen in staat te stellen een gezond en productief leven te leiden.”

Het paar voegde eraan toe dat ondanks de scheiding, ze “het geloof in die missie blijven delen en zullen blijven samenwerken bij de stichting.” “We geloven niet langer dat we als stel samen kunnen groeien in deze volgende fase van ons leven. We vragen om ruimte en privacy voor ons gezin terwijl we beginnen te navigeren door dit volgende leven.”

De familie Gates bracht drie kinderen groot: Jennifer, 25, Rory, 21 en Phoebe, 18. Het koppel richtte de Bill & Melinda Gates Foundation op. De twee stoppen duizelingwekkende hoeveelheden geld in programma’s om armoede te bestrijden en vermijdbare ziekten de wereld uit te helpen. Ondanks de breuk blijven ze geloven in die missie.

“We blijven ons werk bij de stichting voortzetten en dus ook samenwerken. We vragen om ruimte en privacy voor ons gezin terwijl we door dit nieuwe leven navigeren.”