© Jos Dessers

Rotary promoot vaccinatiecampagne

Hasselt -

Rotary International (RI) zet zich al jaren in voor de wereldwijde uitroeiing van polio door kinderen op grote schaal te vaccineren. Ook in de strijd tegen het coronavirus zijn meerdere rotariërs en rotaracters als vrijwilligers aan de slag in plaatselijke vaccinatiecentra.

Jos Dessers

Al meer dan 35 jaar zet Rotary International (RI) zich in voor de wereldwijde uitroeiing van polio door kinderen op grote schaal te vaccineren. Als kernpartner van het Global Polio Eradication Initiative richt RI zich op belangenbehartiging, fondsenwerving, het werven van vrijwilligers en bewustwording. Zo zijn in de strijd tegen het coronavirus meerdere rotariërs en rotaracters als vrijwilligers aan de slag in plaatselijke vaccinatiecentra.

‘Stop Covid-19 now’

“Dat vaccinatie wel degelijk werkt, is bewezen door ons PolioPlus-programma dat in 1985 van start ging. Enkele landen niet te na gesproken is kinderverlamming inmiddels in gans de wereld uitgeroeid”, zegt Dany Vandevoort, gouverneur van het 2140ste Rotarydistrict waartoe onder andere de drie Hasseltse Rotaryclubs behoren.

“We willen daarom de bevolking op het belang van vaccinatie wijzen omdat dit de enige manier is om van dit vreselijke virus af te geraken”, vervolgt Vandevoort. “We hebben dan ook onze ‘End Polio Now’-caravan tijdens de Internationale Week van de Vaccinatie aan de Grenslandhallen opgesteld en er de slagzin ‘Stop Covid-19 Now’ bijgeschreven”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio