© Joachim Truyers

Ondernemers uit horeca en evenementensector plannen twee zomerbars

Beringen -

Wat ondernemers uit de horeca en evenementensector doen wanneer er nog geen perspectief is op een totale heropening? Simpel: de krachten bundelen en samen werk maken van niet één, maar wel twee zomerbars. Op deze manier kan ‘CoolDown Town’ in Beringen opnieuw doorgaan en ziet ook de gloednieuwe zomerbar ‘Pelouze’ in Heppen het levenslicht.

Joachim Truyers

Dat de evenementensector nog geen zicht heeft op een heropstart en dat het voor de horeca nog steeds onzeker is wanneer ze terug op een normale manier aan de slag mogen, dat snijdt er diep in. Maar gelukkig worden deze sectoren rechtgehouden door ondernemers met een enorme drive en een grote portie doorzettingsvermogen. Wanneer gedreven ondernemers dan ook nog eens de krachten bundelen blijkt er toch wel veel mogelijk te zijn.

Zo ook in Beringen en in Heppen. Horecabaas Jeroen Mangelschots van Whatz Hap en Fleesch vond het – samen met zijn collega Kim De Gussem – de hoogste tijd om vooruit te kijken en vooral te focussen op zaken die wél haalbaar zijn in deze bizarre tijden. Marijke Ooms die al jaren actief is in de event sector en een passie heeft voor inrichting en aankleding en Joachim Truyers die actief is als event planner en artiesten boeker delen hun mening. Ze hebben er dan ook geen seconde aan getwijfeld om samen aan de slag te gaan. Wat begon met een idee is vandaag een heel concreet verhaal geworden.

“Door samen te werken kunnen we deze zomer tóch CoolDown Town en Pelouze uitbaten. De samenwerking met Marijke en Joachim kwam op het ideale moment”, zeggen Jeroen en Kim. “Nog even concrete richtlijnen afwachten voordat we artiesten kunnen bevestigen en de afwerking kunnen organiseren, maar de voorbereidingen zijn reeds getroffen”, zeggen Marijke en Joachim.

https://www.whatz-hap.be/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio