© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

© Frans Vandueren

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Osjosma organiseert nieuwe formule eetdag voor weeshuis in Haïti

Oudsbergen -

Bij ons in België hopen we stilaan corona onder controle te krijgen. In Haïti verloopt dat helemaal anders. Tegen alle verwachtingen en zelfs tegen alle logica in, wordt het land schijnbaar vergeten door Covid-19. Maar het straatarme Haïti worstelt vandaag wel met rellen en misdaad omdat de politiek er niet in staat is om met de bescheiden middelen een eerlijk en rechtvaardig bestuur te organiseren.

Frans Vandueren

“Onze contacten ginds vertellen steeds weer opnieuw dat het virus nog nauwelijks slachtoffers maakt. De besmettingsgraad wordt al lang niet meer gemeten en behalve binnen de muren van de ziekenhuizen zijn de mondmaskers al maanden verleden tijd. De overheid houdt er zelfs geen officiële statistieken meer op na. Het leven gaat ogenschijnlijk zijn gewone gang”, klinkt het bij de vzw Osjosma.

“In het weeshuis gaat het leven verder. Het schooljaar is wel op zijn kop gezet en zal nu een stuk van de zomervakantie afknabbelen. Om alle kinderen en jongeren goed te ondersteunen is het alle hens aan dek voor de drie opvoeders. Af en toe komen er leuke berichten door, zo onder meer de geboorte van een kalfje dat de veestapel komt vergroten. Minder leuk is dan weer dat varkenspest ervoor gezorgd heeft dat zowat de hele varkenspopulatie in Haïti weggemaaid is.”

Kosten

“Het leven gaat verder, maar ook alle kosten lopen door. Hier bij ons is de fondsenwerving aartsmoeilijk en er komt minder geld binnen waardoor de toch al beperkte reserves onder druk komen te staan. Osjosma heeft beslist om de jaarlijkse eetdag geen tweede jaar op rij in het water te laten vallen. De klassieke formule is natuurlijk onmogelijk en gekozen werd voor een ‘brengformule’. Wie bestelt en in Oudsbergen of een buurgemeente woont, zal zijn eten op Pinksterzondag 23 mei aan huis gebracht krijgen. Wie verder weg woont, kan afspreken om zijn eten netjes verpakt te komen afhalen.”

Via de homepagina van de website www.osjosma.be kan je het aanbod raadplegen en je bestelling doorgeven. Wie gewoon financieel wil steunen, kan ook op de website het rekeningnummer vinden.

https://osjosma.be/

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio