© Marie-Paule Clerinx

Dunja Lycops (18) scoort op Junior Journalist-wedstrijd

Tongeren -

De 18-jarige Dunja Lycops uit Hoeselt viel in de prijzen op de nationale finale van de Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds. Het beloftevolle schrijftalent kaapte er de derde prijs weg.

Marie-Paule Clerinx

De schrijfwedstrijd Junior Journalist van het Davidsfonds kent een lange traditie. Elk jaar slaan lokale Davidsfonds-afdelingen over Vlaanderen en Brussel de handen in elkaar op zoek naar schrijftalent bij jongeren. Vele jonge leerlingen nemen deel met een verhaal, een interview of een opiniestuk rond een specifiek thema. Dit jaar was het thema ‘schatten’.

Foto’s als herinnering

In Hoeselt viel een jonge auteur in de prijzen. In de categorie derde graad middelbaar onderwijs ging de derde prijs in de nationale finale van de Junior Journalist-wedstrijd naar de 18-jarige Dunja Lycops met haar opiniestuk 'Memento Meminisse', een pleidooi voor de waarde van foto’s als schatten van herinnering.

Dunja studeert Humane Wetenschappen aan het Atheneum Sint Martinus van Bilzen en was vorig jaar al een heel jaar lang de beste junior journaliste van Limburg. Nu scoort ze dus ook op nationaal niveau. Ze kreeg een mooi prijzenpakket van Davidsfonds nationaal. Het bestuur van het Davidsfonds Tongeren wenst Dunja van harte proficiat en hoopt dat meer en nieuwe jonge mensen zich laten inspireren door haar schrijftalent.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio