©  REUTERS

Johnson hoopt dat social distancing tegen eind juni niet meer nodig is in Engeland

De Britse premier Boris Johnson denkt dat de kans groot is dat de afstandsregels in Engeland tegen eind juni afgelast kunnen worden. Dat zei hij maandag tijdens een bezoek aan de Noord-Engelse stad Hartlepool. Dat zal wel alleen maar mogelijk zijn als het aantal nieuwe besmettingen stabiel blijft. Momenteel heeft het VK een zevendagenincidentie van ongeveer 23 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners.

Bron: BELGA

“Ik denk dat we een goede kans maken om tegen 21 juni de regel van meer dan één meter kunnen afschaffen”, zei Johnson, toen hem gevraagd werd hoe het land het doet sinds de coronamaatregelen op 12 april werden versoepeld. Hij zei ook aan reporters dat het VK net 50 miljoen vaccins toediende aan de Britten en dat het ernaar uitziet dat Engeland de komende weken verder kan versoepelen.

De volgende stap in Johnsons heropeningsplan voor Engeland is gepland op 17 mei, tenminste als de cijfers de juiste richting blijven uitgaan. Dan mogen cafés en restaurants weer binnen klanten ontvangen en worden de beperkingen rond het aantal contacten versoepeld. Na een maandenlang streng reisverbod zijn buitenlandse reizen vanaf dan ook weer mogelijk. De opheffing van alle coronamaatregelen is voorzien voor 21 juni.

Schotland, Wales en Noord-Ierland beslissen zelf over hun coronamaatregelen.

Meer over Boris Johnson