©  Pool via REUTERS

Borussia Dortmund plaatst zich na doelpuntenkermis voor finale Duitse beker (en daar heeft het Haaland zelfs niet voor nodig)

Borussia Dortmund heeft zich zaterdagavond met sprekend gemak geplaatst voor de finale van de DFB-Pokal, de Duitse beker. Na de eerste helft, waarin er vijf keer werd gescoord, had het zijn schaapjes al op het droge tegen Holstein Kiel, de nummer vier uit de tweede klasse.

Maarten Vanhoof

De Borussen, met Thorgan Hazard in de basis, leidden aan de rust al met een forfaitscore tegen Holstein Kiel. In minder dan een half uur tijd zorgden Giovanni Reyna (x2), Marco Reus, Thorgan Hazard en youngster Jude Bellingham voor een stevige score. En dan moest er nog een helft gespeeld worden...

 ©  Pool via REUTERS

Holstien Kiel bleef na de rust echter bespaard van een nog zwaardere afstraffing. Dortmund, waar Thomas Meunier een kwartier voor tijd nog mocht invallen voor zijn geblesseerde concurrent Mateu Morey, drukte niet meer door, al hadden ze wel nog een aantal kansen. Topschutter Erling Haaland kwam niet in actie.

In de finale nemen de Borussen het op tegen RB Leipzig, dat vrijdag Werder Bremen uitschakelde.

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners