Pieter Aspe ©  Simon Mouton

Succesauteur Pieter Aspe overleden op 68-jarige leeftijd

Auteur Pieter Aspe is overleden. De succesauteur van onder meer de thrillers rond commissaris Van In werd 68 jaar oud.

sgg, jve, kba

“Lieve lezers en vrienden van Pieter Aspe, bijzonder verdrietig nieuws”, schrijft uitgeverij Aspe NV. “Pieter Aspe is vandaag overleden na een kort ziekbed. We wensen zijn echtgenote Tamara alle sterkte in het verwerken van dit verdriet. Hij zal heel hard gemist worden. We bedanken iedereen die ons de afgelopen tijd gesteund heeft met berichtjes van hoop. Nu nemen we de tijd om de herinneringen aan Pieter Aspe te koesteren.”

LEES OOK. Het leven was hard voor Aspe: geld- en drankproblemen en seksuele uitspattingen

Longproblemen

Aspe, geboren Pierre Aspeslag, heeft een vijftigtal boeken op zijn naam staan, waarvan er 3,5 miljoen exemplaren werden verkocht. Het eerste, Het vierkant van de wraak, kwam in 1995 uit.

De auteur kampte vorig jaar al met gezondheidsproblemen en lag toen vijftien dagen lang in het ziekenhuis. Hij had zware longproblemen, maar het bleek geen coronavirus te zijn geweest. Wel vonden ze een abces in zijn longen. Door die gezondheidsproblemen zou hij ook dit keer in het ziekenhuis zijn beland.

Derde vrouw

Hij laat twee dochters en drie kleinkinderen na. Eind 2018 trouwde hij met de veertien jaar jongere Tamara, die hij toen drie maanden kende. “Ik vind: ofwel ben je met iemand, ofwel niet. Dus waarom wachten? Ik heb niet zo veel tijd meer, hé”, zei Pierre Aspeslag daarover in onze krant.

Tamara was zijn derde vrouw. In augustus 2016 verloor hij zijn toenmalige vrouw Bernadette Vandenbroucke (53) aan kanker. Eerder was hij ook getrouwd met Francine.

LEES OOK. Pieter Aspe trouwde in 2018 nog met vrouw die hij al na één week ten huwelijk vroeg

De boeken rond Van In werden ook een succesvolle tv-serie onder de naam Aspe, tussen 2004 en 2014. Herbert Flack, Lucas Van den Eynde en Francesca Vanthielen speelden er de hoofdrollen, Aspe zelf figureerde meermaals.