Tientallen mensen houden flashmob in Centraal Station in Brussel

In het Brusselse Centraal Station hebben ruim honderd mensen zaterdag een flashmob gehouden, in het kader van ‘Still Standing for Culture’. In de centrale hal en trap van het station zongen en dansten ze in groep, op muziek die gespeeld werd door een groep muzikanten.

jvhBron: BELGA

De sfeer was de hele tijd vrolijk en opgewekt, al hielden heel wat deelnemers zich niet aan de sociale afstand of aan de verplichting om een mondmasker te dragen. Bij de dansers bevonden zich mensen van alle leeftijden, waaronder heel wat gezinnen met jonge kinderen. Na ongeveer een kwartier verliet de groep het station.

Meer dan 90 culturele actoren nemen deel aan Still Standing for Culture en zullen negen dagen lang optredens met publiek organiseren, weliswaar met respect voor de gezondheidsprotocollen.

De actie in het Centraal Station stond los van La Boum 2, het verboden evenement dat om 16.00 uur zou aanvangen in het Ter Kamerenbos. Op sociale media hadden heel wat mensen die van plan waren naar La Boum 2 te trekken, evenwel ook aangekondigd dat ze zouden deelnemen aan de flash mob.

Persagentschap Belga had eerder op de dag aangekondigd dat het om een actie ging in het kader van La Boum 2, maar een woordvoerder van ‘Still Standing for Culture’ meldde aan Bruzz dat er geen link is tussen de twee.

LIVE. Brussel zet zich schrap voor La Boum 2

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's