© roger dreesen

Oudsbergen voor aangepast tracé energieleiding

Oudsbergen -

De twee zuidelijkste tracés voor de geplande energie- en pijpleiding Antwerpen-Ruhr zijn voor het schepencollege, onder voorwaarden aanvaardbaar. “Bij deze twee trajecten blijft de impact op natuur en omgeving in onze gemeente beperkt,” klinkt het.

Oudsbergen stuurt aan op aangepaste tracés en vraagt de leidingstraat zoveel mogelijk parellel met het fietsroutenetwerk aan te leggen. Het gemeentebestuur adviseert om belangrijke landschapselementen te ontzien, zoals de vijvers op het domein Masy, de Klaverberg en de eiken en houtkanten in Donderslag. Verder wil men uitgeklaard zien of de recreatieve functies van Wilhelm Tell en de uitbreiding ervan compatibel zijn met de aanleg van de leidingstraat. Voor de zogenaamde leidingstraat worden er drie trajecten voorzien, met telkens een aftakking richting Maasmechelen of Dilsen-Stokkem.

“Onze voorkeur gaat naar een gecombineerd centraal tracé en het zuidelijk tracé, beide met aftakking naar Maasmechelen. Die hebben de minste impact. Zo vermijdt men dat agrarisch gebied en natuurgebieden rond de Abeek, Bosbeekvallei, Duinengordel en Klaverberg door de leidingstraat worden doorkruist,” argumenteert burgemeester Lode Ceyssens. RDr

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio