Arno opnieuw in het ziekenhuis opgenomen

Zanger en muzikant Arno Hintjens (71) is momenteel opgenomen in het UZ in Brussel voor onderzoeken. “Daarna last hij, in samenspraak met de artsen, een rustpauze in”, laat zijn persverantwoordelijke weten.

Arno kreeg eind 2019 de diagnose pancreaskanker. Meteen werd een behandeling opgestart en een jaar geleden ging hij ook onder het mes. Daarna leek het beter te gaan, al was er recent een terugval. “Het heeft er inderdaad een tijdje slecht uitgezien. Arno moest in januari een nieuwe chemokuur ondergaan en die verteerde hij niet goed. Hij at niet meer en ging zienderogen achteruit. We vreesden het ergste, maar plots begon hij weer wat te eten en zijn laatste scans zien er goed uit”, vertelde regisseur Dominique Deruddere, die de driedelige docureeks Charlatan maakte over de zanger, onlangs.

Het bericht over de ziekenhuisopname komt net na het overlijden van bluesgitarist Paul Couter, die 72 werd. De twee waren aan het begin van hun carrières onlosmakelijk verbonden en richtten samen de band TC Matic op. Arno zelf heeft volgende maand, op 21 mei, nog de release van z’n nieuwe album Vivre gepland staan. (bpr)

Meer over Arno

Aangeboden door onze partners