© YouTube

HERBELEEF. Bocholt op één zege van halve finale na winst tegen Hasselt

Achilles Bocholt - Initia Hasselt 30-16 -

Na de winst in en tegen Pelt versloeg Achilles Bocholt donderdag ook Initia Hasselt. Na twee wedstrijden is Bocholt leider in de A-poule met het maximum van de punten en staat het op één overwinning van de halve finale.

Ivo Kwanten

Voor Initia Hasselt was het de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en de Hasselaren hadden er duidelijk zin in. De thuisploeg stond erbij en keek ernaar in de aanvangsfase en met een 0-4-tussenstand was niets mis. De doelpunten voor Hasselt kwamen op naam van Bertels, Gijs, Versteegden en D’Hanis. Tijd voor Bocholt om een tandje bij te steken. Het verdedigde plots een stuk agressiever, Leroy toverde wat stops uit zijn mouwen. De omschakeling van aanval naar verdediging ging plots een pak sneller en met Rola, Winters en Spooren aan het kanon volstonden vijf dolle minuten om de achterstand weg te werken, 5-4 (15’). Hasselt van zijn kant vond in aanval nog nauwelijks oplossingen en lag bij een 12-7-score halverwege in de touwen.

 

 ©  Dick Demey

Rola en debutant Jaeken braken na de rust de ban voor de thuisploeg, maar net als in de eerste helft imponeerde Bocholt niet. Het niveau van de tweede helft in Pelt werd nooit gehaald. Was ook niet echt nodig. Initia speelde enthousiast, werkte hard maar die werkkracht vertalen in kansen zat er niet echt in. Kelchtermans kende een paar succesjes op de flank, Van Der Goten scoorde op cirkel, maar in de opbouwrij was het allemaal wat weinig om Bocholt echt te bedreigen. Bij een 20-10-stand (45’) gooide Initia de handdoek. Coach Habraken dropte met De Bruyn, Baart en Schellingen een aantal jonge jongens in de ploeg. Dit al in het kader van de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 waarin ook deze spelers mee de kar moeten trekken. Ook bij de thuisploeg mochten Koninkx, Ceyssens en Wauters de plaats van gevestigde waarden innemen en mee timmeren aan de 30-16-zege.

Voor de twee ploegen gaat de riem er nu een weekje af. Hasselt geeft komende donderdag Pelt partij in eigen huis, Bocholt betwist op zaterdag 8 mei de bekerfinale tegen Visé in Hasselt.

 

 ©  Dick Demey

Achilles Bocholt - Initia Hasselt 30-16

Bocholt: Leroy, Ceyssens 1, Winters 5, Wauters 1, Glorieux 2, Koninkx 1, Gijbels, Spooren 4, Valkenborgh 2, Versteijnen, Jaeken 3, Driesen 3, Roelants, Claessens 2, Colman 2, Rola 4.

Hasselt: Plessers, Heeren, Kelchtermans 2, Buciuman 1, Mertens, Van Der Goten 1, Willemans 2, Bertels 2, Schellingen, Gijs 2, Baart 2, Versteegden 1, D’Hanis 1, Degbey 1, De Bruyn, Boiten.

Scheidsrechters: Broothaers en Janssens.