©  ISOPIX

Na Novak Djokovic moet ook David Goffin forfait geven voor toernooi in Madrid

David Goffin (ATP 13) zal volgende week niet deelnemen aan het Masters 1.000-toernooi in Madrid. De Belgische nummer één blesseerde zich vorige week in de achtste finale van het toernooi in Barcelona aan de adductoren. Hij liep een kleine verrekking op, zo maakte de Franstalige tennisfederatie (AFT) woensdag bekend.

Bron: BELGA

Goffin moet een tiental dagen rust inbouwen en hoopt op 9 mei in Rome zijn rentree te kunnen maken. Na zijn opgave in Barcelona onderging David Goffin, bij zijn terugkeer in Luik, enkele medische onderzoeken. De Luikenaar hoopte op tijd te zijn gestopt met spelen en de onderzoeken gaven hem daarin gelijk. Tien dagen rust zouden moeten volstaan.

Eerder op de dag gaf ook nummer één van de wereld en titelhouder Novak Djokovic al forfait voor het toernooi in Madrid. “Ik vind het spijtig dat ik dit jaar niet naar Madrid zal afreizen en al mijn fans zal ontmoeten”, zegt Djokovic, die geen reden geeft voor zijn forfait. “Het is nu al twee jaar, een behoorlijk lange tijd. Ik hoop jullie volgend jaar allemaal te zien!”

Het Mutua Madrid Open staat drie keer op de erelijst van Djokovic. Hij won het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad in 2011, 2016 en 2019. Vorig jaar ging het evenement door de coronacrisis niet door. Vorig weekend ging Djokovic er voor eigen volk in Belgrado verrassend uit in de halve finales tegen de Rus Aslan Karatsev.

Meer over David Goffin

Aangeboden door onze partners