©  ISOPIX

Liverpool laat rode cijfers noteren: “Eerste impact van de coronacrisis”

De Engelse uittredende landskampioen Liverpool heeft tijdens het seizoen 2019-2020 een verlies van 53 miljoen euro voor aftrek van belastingen geleden, zo werd dinsdag bekendgemaakt. Een seizoen eerder had de club van Rode Duivel Divock Origi nog een winst van 48,3 miljoen euro laten noteren.

Bron: BELGA

Met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus vorig jaar moet de oorzaak van het verlies niet al te ver gezocht worden. In totaal verwacht de club zich aan een inkomstenverlies van 138 miljoen euro, als gevolg van de coronapandemie. Wedstrijden moesten plots achter gesloten deuren gespeeld worden, waardoor de inkomsten uit recettes kelderden. De salarismassa steeg licht tot 373,5 miljoen euro.

“Dit financieel rapport toont de eerste impact van de coronacrisis op de cijfers aan”, vertelde algemeen directeur Andy Hughes. “In bepaalde afdelingen werden significante verliezen vastgesteld. Gelukkig zat de club voor de crisis in een solide financiële toestand en hebben we de uitgaven onder controle gekregen om Liverpool doorheen deze moeilijke periode te loodsen.”