©  AFP

Barty glipt door oog van de naald tegen

De kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart (gravel/565.800 euro) is op de valreep niet het eindstation geworden voor Ashleigh Barty, de Australische nummer een van de wereld. In een felbevochten duel met de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 9) trok Barty aan het langste eind: 2-6, 6-1 en 7-5.

Bron: BELGA

In de eerste set hielden beide dames gelijke tred tot 2-2. Nadien ging Pliskova in twee spelletjes door de opslag van Barty, met 2-6 als gevolg. In de tweede set keerden de rollen om. Barty snoepte zelfs drie keer de opslag van Pliskova af en stelde met duidelijke 6-1 cijfers orde op zaken.

In de derde en laatste set ging het er spannender aan toe. Bij 1-1 moest Barty een break toestaan, en dat zou de enige break blijven tot bij een 4-5 stand. Pliskova mocht de wedstrijd uitserveren, maar faalde daarin. Barty moest tot het uiterste gaan en kreeg loon naar werken toen ze met haar vijfde breakbal de stand opnieuw gelijk trok. Dat brak Pliskova finaal zuur op, toen ze twee games later met een nieuwe break de wedstrijd helemaal uit handen liet glippen.

 

 ©  Pool via REUTERS

Titelverdedigster Kvitova strandt in kwartfinales

Titelverdedigster Petra Kvitova (WTA 10) is vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Duitse Stuttgart (gravel/565.530 dollar).

De Tsjechische, tweevoudig Wimbledon-winnares, verloor met 6-7 (4/7), 7-5 en 6-2 van de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 5). Kvitova had nochtans twee matchballen in de tweede set, maar ze wist die niet te verzilveren.

Svitolina neemt het bij de laatste vier op tegen het Australische nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty. Kvitova won de Porsche Grand Prix in 2019, vorig jaar ging het toernooi niet door vanwege de coronacrisis.