©  EPA-EFE

India breekt voor tweede dag op rij wereldrecord coronabesmettingen

In India zijn er de voorbije 24 uur meer dan 332.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen. Het land breekt daarmee voor de tweede dag op rij het record van het meeste aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie.

jvh

De teller van het totale aantal besmettingen in India staat nu op 16,2 miljoen, waarvan 4 miljoen nieuwe gevallen sinds begin april. De golf van besmettingen in het Aziatische land is te wijten aan een “dubbele mutatie” van het coronavirus en het vasthouden aan massabijeenkomsten.

Verscheidene ziekenhuizen in de hoofdstad New Delhi hebben alarm geslagen wegens een tekort aan zuurstof voor de behandeling van Covid-19-patiënten, geneesmiddelen en ziekenhuisbedden. Vrijdag neemt de Indiase premier Narendra Modi deel aan minstens drie crisisvergaderingen, over de zuurstofvoorziening en de beschikbaarheid van noodzakelijke geneesmiddelen.

13 doden bij brand in ziekenhuis

Bij een brand in een ziekenhuis in het Indiase Mumbai zijn vrijdagochtend ook dertien coronapatiënten om het leven gekomen. De brand brak uit rond 3 uur lokale tijd op de afdeling intensieve zorg van het Vijay Vallabh-ziekenhuis. De oorzaak wordt nog onderzocht.

Twee dagen kwamen nog 22 coronapatiënten om het leven in een ander ziekenhuis in de staat Maharashtra, door een half uur durende storing in de zuurstoftoevoer aan beademingstoestellen. Begin april kwamen nog eens vier zieken om in een brand in een privéziekenhuis in Maharashtra, en in maart stierven elf mensen bij een brand in een ander ziekenhuis in Mumbai.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's