Gemeentehuis Opglabbeek  

Gemeentehuis Opglabbeek  © roger dreesen

Huurvergoeding tijdelijk opgeschort

Oudsbergen -

Ondernemingen, instanties en verenigingen die huren van het gemeentebestuur en hun activiteiten tijdens de corona moesten staken, zullen tijdelijk geen huur of concessie moeten betalen.

“Door de impact van het coronavirus en de daaruit vloeiende beperkende maatregelen zijn veel ondernemingen en verenigingen in Oudsbergen verplicht hun activiteiten te staken. Dit zorgt voor veel onzekerheid en vraagt bijkomende inspanningen. Ook financieel heeft dit een grote impact voor deze ondernemers en verenigingen”, zegt Ilse Wevers, schepen van Cultuur en Sport.

Daarom heeft het gemeentebestuur beslist om dezelfde regeling te hanteren als tijdens de eerste golf van maart tot 8 juni 2020. “Nu passen we dezelfde regeling toe vanaf 19 oktober tot de maatregelen worden opgeheven”, zegt schepen Wevers. Voor verenigingen, ondernemingen of instanties die een erfpachtcontract hebben gelden deze maatregelen niet. Zij zullen aan hun erfpachtcontract moeten voldoen. “De standgelden voor marktkramers werden voor het eerste semester volledig aangerekend. Voor het tweede semester worden alle marktkramers vrijgesteld van standgeld”, zegt Benny Spreeuwers, schepen van Lokale Economie. RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio