Anthony Joshua. 

Anthony Joshua. ©  Pool via REUTERS

Titanengevecht tussen Anthony Joshua en Tyson Fury in Saudi-Arabië

Het langverwachte titanengevecht tussen Anthony Joshua en Tyson Fury zal normaal komende zomer in Saudi-Arabië plaatsvinden. Dat heeft Fury-promoter Bob Arum dinsdag bij de gespecialiseerde bokssite ‘Boxing Scene’ bevestigd.

Bron: BELGA

De Britse boksers Anthony Joshua, WBA-, IBF-, en WBO-wereldkampioen bij de zwaargewichten, en WBC-wereldkampioen Tyson Fury bereikten vorige maand een akkoord over twee bokskampen waarbij alle bokstitels op het spel gezet worden. Het eerste kamp zal plaatsvinden in een zaal in de stad Djedda. Een exacte dag voor het gevecht is er nog niet, maar de data van 24 juli, 31 juli en 7 augustus worden naar voren geschoven. Dat zou betekenen dat de strijd tijdens de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus) plaatsvindt.

Het gonst al jaren van geruchten omtrent een mogelijk duel tussen enfant terrible Fury, die een cocaïneverslaving en mentale problemen achter de rug heeft, en Joshua. De voorbije maanden werden de onderhandelingen echter opgedreven, met een akkoord als resultaat.