©  ISOPIX

Stichtende clubs Super League gunnen Bayern, Borussia Dortmund en PSG bedenktijd

De twaalf clubs die een Europese Super League willen oprichten hebben de hoop nog niet opgegeven om de Duitse topclubs Bayern München en Borussia Dortmund en het Franse Paris Saint-Germain alsnog te overtuigen om tot de competitie toe te treden. Dat schrijft het Duitse magazine Der Spiegel.

Arno SchepersBron: BELGA

AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur willen op korte termijn een midweekse topcompetitie starten en zo tien miljard euro genereren. Ze zijn op zoek naar nog drie clubs en willen jaarlijks vijf ploegen uitnodigen. Bayern München, Borussia Dortmund en PSG zouden de drie clubs waarvan sprake moeten zijn, maar zij happen voorlopig nog niet toe.

Volgens Der Spiegel hebben Bayern en Dortmund dertig dagen gekregen, vanaf 17 april, om de knoop definitief door te hakken. Stemmen ze in met het voorstel, krijgen ze het statuut van stichtend lid van de Super League. Ook PSG zou een soortgelijk voorstel gekregen hebben, maar de Franse topclub zou slechts veertien dagen bedenktijd krijgen.

De plannen voor een Super League krijgen uit vele hoeken kritiek. Ook de Europese voetbalbond is allerminst een voorstander. “Het is een beschamend voorstel van clubs die enkel nog geleid worden door hebzucht”, verklaarde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin maandag nog.