De geliefde koets en pony’s van prins Philip gaan naar Lady Louise Windsor © Reuters

Lady Louise Windsor erft dierbare bezittingen van prins Philip

Lady Louise Windsor, het oudste kind van Edward van Wessex en zijn vrouw Sophie Rhys-Jones, zal enkele dierbare bezittingen van haar overleden grootvader prins Philip erven. Het gaat om een koets en twee pony’s.

Hanne Vandenweghe

Net zoals wijlen prins Philip, houdt zijn zeventienjarige kleindochter lady Louise Windsor van paardrijden. De erfenis van het tienermeisje, met wie hij een sterke familiale band had, staat dan ook volledig in het teken van de ruitersport. Prins Philip heeft haar zijn donkergroene, vierwielige koets nagelaten. Ook zijn twee pony’s, Balmoral Nevis en Notlaw Storm, zijn voor haar.

Lady Louise Windsor 

Lady Louise Windsor ©  ISOPIX

Het rijtuig, gemaakt van aluminium en staal, was het meest recente in de collectie van de 99-jarige prins. Hij wijdde ze zelf op 91-jarige leeftijd in en reed ermee rond Windsor en andere koninklijke landgoeden.

De koets was zaterdag te zien tijdens de begrafenisstoet van prins Philip. Op het zitje van het rijtuig lagen de pet, de zweep en de bruine handschoenen van de hertog. Vlakbij stond een rode pot met suikerklontjes, die hij tijdens een ritje aan zijn pony’s gaf.

De koets van de prins en zijn twee grote Fell-pony’s, een ras afkomstig uit het Lak District. 

De koets van de prins en zijn twee grote Fell-pony’s, een ras afkomstig uit het Lak District. ©  ISOPIX

Meer over royalty

Niet te missen