©  BELGA

Eleven Sports betaalt laatste schijf van mediarechten versneld uit: “Zo voorzien ze onze voetbalclubs van zuurstof”

Eleven Sports heeft vorige week, aan de vooravond van de slotspeeldag in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League, de laatste schijf van de mediarechten voor het lopende seizoen uitbetaald. Dat deed de rechtenhouder voor de contractuele deadlines. “Zo voorzien ze onze clubs van de nodige zuurstof”, spreekt Pierre François, CEO van de Pro League, zijn waardering uit.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Nog tot en met het seizoen 2024-2025 betaalt Eleven Sports jaarlijks meer dan 100 miljoen euro om de mediarechten van het Belgisch voetbal te vermarkten. Dat geld vormt sowieso de voornaamste inkomstenbron voor de clubs, maar is dit coronaseizoen nog belangrijker bij gebrek aan ticketverkoop en andere winsten gerelateerd aan wedstrijddagen.

Eleven Sports betaalde zijn laatste schijf van dit seizoen aan de vooravond van de 34e speeldag aan de Pro League. De Pro League verbindt zich ertoe deze zo snel mogelijk uit te keren aan de profclubs volgens de verdeelsleutel die afgelopen zomer werd goedgekeurd op de algemene vergadering.

CEO Pierre François van de Pro League stelt het zeer op prijs dat Eleven zijn uitbetaling vroeger deed. “Eleven Sports verzekerde mee de continuïteit van het Belgisch profvoetbal in deze moeilijke tijden. Ik waardeer enorm de inspanningen die Eleven deed om voor de deadlines alle betalingen uitgevoerd te hebben. Zo voorziet Eleven onze clubs van de nodige zuurstof.”