©  BELGA

OVERZICHT. Anderlecht haalt Champions’ play-offs, Moeskroen degradeert en AA Gent naar Europe play-offs

De 34ste en laatste speeldag van de reguliere competitie zit erop in de Jupiler Pro League. Zondagavond werden nog 7 wedstrijden gespeeld en daarbij vielen nog wat belangrijke beslissingen. Anderlecht haalde als vierde en laatste ploeg de Champions’ play-offs, AA Gent en KV Mechelen kwalificeerden zich voor de Europe play-offs, en Moeskroen degradeert in extremis nog na een zege van Waasland-Beveren bij OH Leuven.

Sam Varewyck

Champions’ play-offs: Anderlecht plaatst zich

Club Brugge, Antwerp en Racing Genk waren voor de slotspeeldag al zeker van hun ticket voor de Champions’ play-offss - de vroegere Play-off 1. Anderlecht deed wat het moest doen en won bij STVV, waardoor het als vierde club naar die Champions’ play-offss mag. Anderlecht wipt zelfs nog over Genk naar plek drie in de stand.

LEES OOK. Yari Verschaeren nekt Kanaries en schiet Anderlecht naar play-off 1

De winnaar van de Champions’ play-offs kroont zich tot competitiewinnaar en mag volgend seizoen rechtstreeks naar de Champions League. De nummer twee speelt de derde kwalificatieronde van de Champions League, de derde zal de laatste voorronde van de Conference League spelen.

De nummer vier van de Champions’ play-offs moet een barragematch spelen tegen de winnaar van de Europe play-offs. De winnaar daarvan speelt de tweede voorronde van de Conference League.

Europe play-offs: AA Gent en KV Mechelen kwalificeren zich toch nog

Voor de Europe play-offs - de oude Play-off 2 - werd er nog flink geschoven op de slotspeeldag. KV Oostende was al zeker dat het die mocht spelen als het de Champions’ play-offs niet haalde, maar verder kon er nog veel. Standard plaatste zich in een rechtstreeks duel tegen Beerschot, AA Gent deed hetzelfde tegen Zulte Waregem. KV Mechelen plaatste zich ook nog na een ruime zege tegen KV Kortrijk, Beerschot en Zulte Waregem grijpen naast een ticket.

LEES OOK. Standard haalt uit tegen Beerschot en grijpt PO2-ticket

Barrages voor Waasland-Beveren, Moeskroen degradeert

Het staat nu ook vast dat Excel Moeskroen na 7 seizoenen uit 1A degradeert. Les Hurlus verloren op het veld van Club Brugge en doordat Waasland-Beveren won bij OH Leuven, eindigen beide teams met 31 punten. De Waaslanders hebben echter 1 match meer gewonnen (8 tegenover 7), waardoor Moeskroen rechtstreeks naar 1B zakt.

LEES OOK. Moeskroen degradeert naar 1B na 4-2-verlies op Club Brugge

Waasland-Beveren moet twee barragematchen spelen tegen RFC Seraing, de nummer twee uit 1B. De winnaar van dat dubbele onderonsje speelt volgend seizoen in 1A.

LEES OOK. Nicky Hayen voorkomt met Waasland-Beveren rechtstreekse degradatie na winst tegen OHL

Uitslagen:

STVV - Anderlecht 0-1

KV Oostende - Cercle Brugge 1-1

Zulte Waregem - AA Gent 2-7

Kortrijk - KV Mechelen 1-4

Standard - Beerschot 3-0

Club Brugge - Moeskroen 4-2

OH Leuven - Waasland-Beveren 1-2

Eindstand:

1. Club Brugge 76

2. Antwerp 60

3. Anderlecht 58

4. Genk 56

5. Oostende 53

6. Standard 50

7. AA Gent 49

8. KV Mechelen 48

9. Beerschot 47

10. Zulte Waregem 46

11. OH Leuven 45

12. Eupen 43

13. Charleroi 42

14. KV Kortrijk 39

15. STVV 38

16. Cercle Brugge 36

17. Waasland-Beveren 31

18. Excel Moeskroen 31

Aangeboden door onze partners