in Tel Aviv genieten ze van het mooie weer zonder mondmasker. ©  EPA-EFE

In Israël moeten ze in buitenlucht geen mondmasker meer dragen

In Israël is het niet langer verplicht om in de buitenlucht mondmaskers te dragen. Scholen worden ook weer volledig heropend - binnen in de klassen zijn mondmaskers nog altijd verplicht. Het land zet daarmee opnieuw een flinke stap bij het afbouwen van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen.

Bron: BELGA

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Het ruim 9 miljoen inwoners tellende Israël behoort wereldwijd tot de koplopers op vaccinatiegebied. Zowat 5,3 miljoen mensen kregen al zeker één dosis, bijna 5 miljoen mensen kregen al de twee dosissen. De Israëlische ‘coronacommissaris’, Nachman Asch, voorspelt volgens nieuwssite Times of Israël dat komende maand de hele economie kan worden heropend. Voorwaarde is wel dat het de goede kant blijft opgaan met de coronacijfers.

Israëliërs moeten binnen nog wel verplicht mondkapjes dragen, al geldt die regel niet in hun eigen woonruimte. Een topambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid raadde zijn landgenoten aan om ook altijd een mondkapje te dragen als ze in groepen bijeenkomen. “We moeten ons goed gedragen om de vooruitgang die we hebben geboekt niet te verspelen.”

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's