©  BELGAIMAGE

Schitterend spelende Belgian Cat Julie Allemand maakt kans op MVP-prijs in sterke Franse competitie

Julie Allemand is opgenomen in de lijst van vijf beste speelsters van het voorbije seizoen in het Franse basketkampioenschap. Dat heeft de Franse basketliga (LFB) vrijdag gemeld. De Belgian Cat maakt zo nog kans om de titel van Speelster van het Jaar in de wacht te slepen.

Patrick Ceulemans, Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 24-jarige Allemand gaat met haar team Montpellier na de reguliere fase van de competitie op de vierde plaats eindigen. Nadien maakt ze zich op voor de kwartfinales van de Play-offs. Op 24 april speelt ze in Parijs ook nog de finale van de Coupe de France tegen Charleville-Mézières.

De Belgian Cat maakte de voorbije maanden indruk in Frankrijk en deelde gemiddeld de meeste assists (7,7 per wedstrijd) uit van het kampioenschap. Ook was ze goed voor gemiddeld 11,8 punten en 4,9 rebounds.

Een mediapanel en de basketsters zelf stelden de vijfkoppige lijst op. Naast Allemand werden ook de Amerikaanse Myisha Hines-Allen (Montpellier), en de Françaises Marine Johannès (Lyon), Valériane Vukosavljevic (Basket Landes) en Alexia Chartereau (Bourges) gekozen. Een van deze vijf speelsters krijgt volgende donderdag de titel van MVP.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.