©  EPA-EFE

Goffin stunt tegen Zverev in Monte Carlo, nu wacht Djokovic-killer

David Goffin (ATP 15) heeft zich donderdag knap geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro). De Luikenaar treft daarin de Brit Daniel Evans (ATP 33), die Novak Djokovic versloeg.

gvdl

Goffin versloeg in de derde ronde (achtste finales) het Duitse vijfde reekshoofd Alexander Zverev (ATP 6) in twee sets: 6-4 en 7-6 (9/7). Goffin knokte zich in de eerste set naar de winst, waarna in de tweede de beslissing in de tiebreak moest vallen. Belgiës beste tennisser kreeg meerdere matchpunten, maar liet ze liggen. Het vijfde matchpunt was uiteindelijk het goede voor de Belg. De partij duurde 1 uur en 52 minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de volgende ronde leek voor Goffin Djokovic te wachten. De Servische nummer 1 van de wereld ging in de derde ronde echter onderuit tegen Daniel Evans. Het werd 6-4 en 7-5. De 33-jarige Djokovic won in februari nog de Australian Open, maar kwam sindsdien niet meer in actie door een scheurtje in de buikspieren. In Monte Carlo maakte hij zijn rentree.

De 30-jarige Goffin is het elfde reekshoofd in Monte Carlo. Hij staat er voor de achtste keer op de tabel. Een halve finale in 2017 is zijn beste uitslag. In het dubbelspel van Monte Carlo wist Goffin geen succes te boeken. In de eerste ronde verloor de Luikenaar woensdag samen met de Bulgaar Grigor Dimitrov van de Uruguayaans-Ecuadoriaanse tandem Ariel Behar en Gonzalo Escobar met 6-4 en 6-3.

Meer over David Goffin

Aangeboden door onze partners