©  EPA-EFE

Italiaans team ziet af van wildcard Giro na positieve dopinggevallen, Androni-Giocatolli neemt plaats in

Het Italiaanse Vini Zabu zal op 8 mei niet van start gaan in de Ronde van Italië. Het procontinentale team heeft besloten haar wildcard terug te geven, naar eigen zeggen uit liefde voor de sport. Enkele recente dopinggevallen hebben ongetwijfeld ook een rol gespeeld. Giro-organisator RCS heeft intussen een ander Italiaans team, Androni-Giocatolli, de wildcard aangeboden.

Het Italiaanse team kwam zelf naar buiten met het nieuws. In een persbericht houden ze het op ‘het geven van een belangrijke boodschap’ aan de wielerwereld. Meer specifiek werd het bericht niet maar het is duidelijk dat het team hiermee reageert op de twee dopinggevallen waarmee het de jongste twaalf maanden werd geconfronteerd.

Eind maart werd Matteo De Bonis betrapt op het gebruik van EPO. Doordat ook Matteo Spreafico vorig jaar in de Giro tegen de lamp fietste, hangt Vini Zabù nu een schorsing van de UCI boven het hoofd. Die wilden ze niet afwachten, vermoedelijk werd het management onder druk gezet om zelf voor de vlucht vooruit te kiezen.

Met Androni-Giocatolli heeft RCS intussen al een nieuw team gecontacteerd. De ploeg van de flamboyante manager Gianni Savio heeft de uitnodiging aanvaard en zal op 8 mei aan de start van de Giro staan. Dat de Giro start in Turijn, woonplaats van Savio, zorgt voor dubbele pret bij de Piëmontees. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(gvdl)

Meer over Giro d'Italia/Ronde van Italië