©  BELGA

Vandenbroucke over Dedecker die terrassen wil openen op 1 mei: “Bijzonder laf”

Burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) laat de horeca in Middelkerke al vanaf 1 mei klanten ontvangen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is niet te spreken over die beslissing. “Bijzonder laf”, noemt de minister het.

Bron: VTM NIEUWS

OVERZICHT. Terrassen open op 8 mei en avondklok verdwijnt: dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

Nog voor het Overlegcomité voorbij was, kondigde Dedecker al aan dat de horeca in zijn stad al op 1 mei zou opengaan. Los van wat er woensdag beslist zou worden. Daar staat de burgemeester na het Overlegcomité nog steeds achter. “Een compromis à la belge zonder wetenschappelijke waarde, voor mij wordt het 1 mei in Middelkerke”, zei Dedecker.

Frank Vandenbroucke reageerde op de uitspraken in VTM Nieuws van Dedecker en noemde het “bijzonder laf”. “Als je afspraken maakt tussen overheden, dan ga je ervan uit dat die burgemeesters die afspraken ook helpen toepassen”, zei Vandenbroucke. De Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA), die aanvankelijk ook pleitte voor een opening op 1 mei, riep de burgemeesters ook op om de regels te respecteren.

(lto)

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners