© eva

Nog geen straatnaam voor de nieuwe verkaveling in Genoelselderen

Riemst -

Tijdens de vergadering van 12 april bogen de gemeenteraadsleden zich over het voorstel van het schepencollege om de nieuwe naam ‘Kiezelingenbosweg’ vast te leggen voor de weg in de verkaveling die weldra ontwikkeld wordt bij het ontmoetingscentrum Sint-Maartenshof in Genoelselderen.

De naam ‘Kiezelingenbosweg’ is een toponiem die voorgesteld werd door GOGRI, het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap dat steeds wordt geraadpleegd bij nieuwe straatnamen. Raadslid Marc Konings (N-VA) lanceerde echter een tegenvoorstel: “Waarom noemen we de straat niet naar Jaap van Rennes, de inwoner van Genoelselderen die we recent nog postuum de titel van ereburger hebben toegekend omwille van zijn verdienste voor het toerisme en voor de wijnbouw?”

Ook schepen Peter Neven (CD&V) kwam met een voorstel. “Het lijkt me ook zinvol om de naam ‘Hesbania’ in ere te houden, als blijvende herinnering aan de verdwenen lokale voetbalclub die jarenlang speelde op de plek waar straks de verkaveling zal gerealiseerd worden.”

Hij kreeg meteen de steun van raadslid Jan Noelmans (Open VLD) die net als Neven vond dat de naam van de Elderse club - die ooit in eerste provinciale afdeling voetbalde - niet mocht verloren gaan.

Burgemeester Mark Vos (CD&V) rondde het debat uiteindelijk af en stelde voor om over al de suggesties opnieuw het advies in te winnen van GOGRI. (eva)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio