©  Sven Dillen

Titelkamp Patera lijkt vervloekt: vierde keer uitstel door corona

Een gevecht om de WBC Silver-titel, het lijkt Franceso Patera maar niet gegund. Eerst zag hij tot drie keer toe een kamp tegen de Italiaan Devis Boschiero in het water vallen. Nu gaat ook de wedstrijd van vrijdag in Milaan tegen Vladyslav Melnyk niet door na een positieve coronatest van de Oekraïner.

Domien Brepoels en Pieter Vanlommel

In normale omstandigheden had Patera het al op 27 maart vorig jaar moeten opnemen tegen Devis Boschiero - toen voor de wereldtitel -, maar daar besliste de coronapandemie een eerste keer anders over. Bijna negen maanden later, op 17 december, zou de herkansing volgen, met dan de WBC Silver-titel als inzet… tot Patera positief testte op corona.

Derde keer, goede keer dan maar in 2021 op 16 april? Driewerf helaas, want eind maart bleek zijn Italiaanse tegenstander besmet met het vermaledijde virus. Met de 22-jarige Oekraïner Vladyslav Melnyk werd in allerijl een vervanger gezocht en gevonden, maar u raadt het al. Nu heeft ook hij een positieve coronatest afgeleverd.

Patera vertoefde al in Milaan toen hij woensdagochtend het slechte nieuws te horen kreeg. “Wat kan ik zeggen? Het mag gewoon niet zijn”, zuchtte de teleurgestelde Genkenaar. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik keek al zo lang uit naar dit duel. Helaas is dit de realiteit waarin we nu leven. Sowieso is dit nu al een jaar om snel te vergeten.”

Henrichi als stand-in

Om enig wedstrijdritme op te doen, komt Patera vrijdag toch in actie in de Milanese Allianz Cloud. Weliswaar niet met de WBC Silver-titel als inzet. Tegen de 30-jarige Italiaan Nicola Henrichi zal de vijfvoudige Europese kampioen bij de lichtgewichten een duel van acht ronden boksen, op voorwaarde dat zijn nieuwe tegenstander niet positief test op het coronavirus. Henrichi won 9 profkampen, verloor er drie en bokste keer twee match nul.

“Op papier ben ik een veel sterkere bokser dan Henrichi en zou ik hem op overtuigende wijze moeten kloppen”, aldus Patera. “Ik probeer positief te blijven en zie dit als een kans om eindelijk nog eens in competitie uit te komen. Wat daarna komt, zien we wel.”

db

Meer over Francesco Patera

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws