©  Tom Palmaers

Druk op intensieve zorgen blijft toenemen, maar wel minder ziekenhuisopnames

Er worden dagelijks minder nieuwe patiënten met corona opgenomen in ons land. De druk op de afdelingen intensieve zorgen blijft echter hoog. 925 patiënten verblijven momenteel op een afdeling intensieve zorgen, zo’n 14% meer dan een dag eerder. Ook meer patiënten hebben beademing nodig. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano.

Van 3 tot 9 april werden er dagelijks gemiddeld 250 mensen opgenomen in het ziekenhuis, dat is een daling met 9% tegenover de week voordien. Op vrijdag 9 april werden er 275 nieuwe patiënten opgenomen. Er mochten ook 267 patiënten het ziekenhuis verlaten. Er lagen vrijdag in totaal nog 3.116 mensen in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 925 op een afdeling intensieve zorgen, dat is 14% meer dan een dag eerder. 523 patiënten, 8% meer, hebben beademing nodig. 

iframe title="Ziekenhuisbezetting" aria-label="Interactive area chart" id="datawrapper-chart-vS4AM" src="https://datawrapper.dwcdn.net/vS4AM/3/" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 0; min-width: 100% !important; border: none;" height="400">

(lto)

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's