(Themabeeld) ©  Shutterstock

De waarheid achter de perfecte Instagram-billen

Geen cellulitis, spatader of oneffenheid te bespeuren: op sociale media zie je al eens het perfecte stel billen voorbijkomen waar je alleen maar kunt van dromen. Maar wanhoop niet: de Engelse personal coach Georgina Cox onthult hoe de juiste lichaamspositionering ook jouw billen kan laten schitteren.

Lien LammensBron: The Daily Mail

Niet iedereen van ons is gezegend met een paar perfecte billen zoals ze wel eens durven voorbijkomen op sociale media. Maar volgens Georgina Cox, een personal coach uit Middlesbrough, staan heel wat van die prachtige foto’s bijzonder ver af van de realiteit. “Door op een bepaalde manier te zitten, verminder je de zichtbaarheid van cellulitis drastisch”, zegt Cox aan de Britse krant The Daily Mail. “Ook je ondergoed speelt hier een grote rol.”

Cox toont op haar Instagramaccount wat ze precies bedoelt. In een van de video’s verplaatst ze de zijwaartse bandjes van haar onderbroek naar een hoger punt op de heupen, te vergelijken met de high cut-badpakken. Ook gaat ze mooi rechtop zitten, spant ze haar spieren op en duwt ze haar schouders naar achteren. Adem ook nog eens in en je zal zien dat je foto er helemaal anders zal uitzien zonder ook maar één extra fitnessoefening gedaan te hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de video’s hoopt Cox de zin voor realiteit aan te wakkeren. “Toen ik net begon met sporten was ik echt onder de indruk van sociale media. Sommige vrouwen en mannen hadden na twee weken sporten al een compleet ander lichaam. Ik dacht dat het mij zou motiveren, maar het enige wat ik deed, waren mijn eigen prestaties in vraag stellen. Verspil dus geen tijd door je lichaam met dat van anderen te vergelijken: focus enkel en alleen op jezelf.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen