Wolvin Naya. 

Wolvin Naya. ©  rr

Beluister hier alle delen van onze podcastreeks ‘In de ban van de wolf’

Limburg -

In onze podcast ‘In de ban van de wolf’ neemt verteller Stijn Meuris je mee in het verhaal van de Limburgse wolven. Waar komen ze vandaan? Hebben ze een toekomst in onze provincie? Maar ook: wie vermoordde Naya?

De komst van wolvin Naya in 2018 leidde tot een felle polarisering in onze provincie. De mens moest opnieuw leren samenleven met een roofdier dat al zo’n 150 jaar niet meer in onze contreien te vinden was. En dat liep niet van een leien dakje, want amper een jaar later werd Naya gedood.

Samen met journalisten Mireille Maes en Kato Poelmans onderzoekt Stijn Meuris hoe Naya en de andere wolven in Limburg zijn geraakt en of er nog exemplaren op komst zijn. In aflevering 2 gaan ze op zoek naar de dader(s) van de moord op Naya. In de derde en laatste aflevering zetten ze het gerechtelijk onderzoek in de kijker en blikken ze vooruit: hoe ziet de toekomst van de wolven in Limburg eruit?

#1: De komst van Naya

#2: Zoektocht naar de daders

#3: Is de wolf hier om te blijven?

Hou er rekening mee: deze reeks dateert van maart 2020. Intussen is er veel veranderd in wolvenland.

Beluister jij onze podcast liever via jouw favoriete app? Je vindt de afleveringen onder andere op onderstaande platformen terug:

Wil je reageren? Dat kan via podcast@hetbelangvanlimburg.be.

 kp


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio