Verenigingen houden Bret Battle voor Een Hart Voor Limburg

Genk -

Met de Bret Battle slaan Vlaggendansgroep Symbolica, Chiro Bret-Gelieren en de Heidefeesten uit Genk de handen in elkaar om samen te sporten. Door vooropgestelde targets te halen, willen ze geld inzamelen voor hun verenigingen, maar ook voor een door hen gekozen goede doel: Een Hart Voor Limburg.

Jarne Scheepers

Voor verenigingen vallen veel activiteiten om geld in te zamelen in het water in deze coronatijden. Dat vraagt naar creatieve alternatieven, waaronder sporten. Daarom halen de 70 leidingsleden van Vlaggendansgroep Symbolica, Chiro Bret-Gelieren en de Heidefeesten één maand lang hun sportkleren uit de kast om het beste van zichzelf te geven in de Bret Battle.

De Bret Battle is een gesponsorde triatlon, waarbij de verenigingen al zwemmend, lopend en fietsend zo veel mogelijk kilometers moeten afleggen. Hoe meer kilometers, hoe meer geld ze kunnen verdienen.

Targets

Een deel van het opgehaalde bedrag gaat naar Een Hart Voor Limburg. Deze vzw biedt financiële steun aan projecten die de kansen bevorderen van maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Om de uitdaging groter te maken, hebben de verenigingen drie ambitieuze targets vooropgesteld. De sponsors bepalen daarvoor zelf hun bijdragen. De verenigingen krijgen uiteindelijk alleen de bijdragen die ingezameld werden voor het hoogst behaalde target. Ook de bijdrage aan het goede doel hangt af van dat hoogst behaalde target. Dit geeft de verenigingen een extra motivatie om voluit te gaan voor de hoogste sponsoring aan het goede doel.

http://bit.ly/bretbattlegoogleform


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio