©  roger dreesen

‘Waar is Elke Wevers? Het mysterie uitgespit’: de dag dat Elke spoorloos verdween

Maaseik -

Eind 2020 lanceerde Het Belang van Limburg de ambitieuze podcastreeks ‘Wáár is Elke Wevers? Het mysterie uitgespit’. (Her)beluister hier het eerste deel van de zesdelige reeks waarin we het hele dossier van Elkes verdwijning reconstrueren, op zoek naar de waarheid.

Op 9 december 2020 was het exact tien jaar geleden dat de Maaseikse Elke Wevers (32) verdween. Die donderdagochtend in 2010 verliet ze om iets voor half acht haar appartement aan het Scholtisplein in Neeroeteren en wandelde ze naar een kruispunt iets verderop, waar een collega haar zou oppikken op weg naar het werk in het ziekenhuis van Maaseik. Elke is echter nooit op de plaats van afspraak geraakt: ze verdween die ochtend zonder ook maar één spoor achter te laten. Tot op de dag van vandaag tasten de speurders in het duister over wat er met Elke Wevers is gebeurd.

Moeder overleden

De voorbije tien jaar volgde de politie meerdere pistes, die wij in onze zesdelige podcastreeks onder het licht houden. We onderzoeken de mogelijkheden van een wanhoopsdaad, een zelfverdwijning en een ontvoering, maar we bewandelen ook uitgebreid de moordpiste. Daarbij volgen we bloedstollende sporen die naar Zweeds Lapland leiden, en naar een mogelijke begraafplaats van Elke Wevers in de buurt van het kasteel van Meaux, nabij Parijs.

Naast emotionele interviews met Elkes moeder Elza - die helaas op 13 maart jongstleden, enkele maanden na de lancering van de podcast, overleed - doen Jef Vermassen (de raadsman van de ouders) en privédetective Herma Kluin uit de doeken wat er volgens hen met Elke is gebeurd. Daarnaast is er een exclusieve getuigenis van collega Johan, die als laatste contact had met Elke, en daardoor in het vizier kwam van de politie. Ook de speurders zélf komen aan het woord. Het is zeer uitzonderlijk dat het parket officieel reageert in een lopend gerechtelijk onderzoek, maar speciaal voor deze podcastreeks geeft het Parket Limburg in de laatste aflevering uitgebreid toelichting.

Beluister jij onze podcast liever via jouw favoriete app? Je vindt de afleveringen onder andere op onderstaande platformen terug:

Wil je reageren? Dat kan via podcast@hetbelangvanlimburg.be.

 geo

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio